SaaristoTrail 2022 går av stapeln lördagen den 27.8

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

SaaristoTrail

Utmana dig själv i skärgårdsnaturen

SaaristoTrail är ett stiglöpningslopp för dig som älskar att springa på stigar i skogen!  Rutten går i utmanande skärgårdsterräng där du belönas med en fantastisk utsikt och härliga naturupplevelser.

De kortare loppen lämpar sig för alla typer av löpare, också sådana som vill testa på traillöpning, medan utmaningen 20 km innehåller ordentliga höjdskillnader och utmanande terräng.

20 km​

Början är gemensam med 12 km rutten, sedan börjar utmaningarna. På den bakre delen av rutten löper du uppför branta berg där stigningen, när du kommer ända från havsstranden, är över sextio meter och totalstigningen är ca 800 m. På toppen belönas du med en fantastisk utsikt. Längs med rutten finns fina stigar blandat med stiglös terräng. Kom ihåg att spara krafter för slutet av loppet i de branta uppförsbackarna.

12 km​

Här är första halvan av loppet samma som sex km rutten. Du fortsätter norrut via tävlingscentret. Före Levovägen viker rutten av från 20 km:s alternativet och du vänder tillbaka längs med små stigar och motionsbanan. Hela rutten är relativt snabblöpt terräng så här finns en ypperlig möjlighet att testa din tid på en terrängtia! Den snabbaste dam- och herrlöparen på 12 km rutten får ett specialpris.

6 km​

En lämpligt utmanande rutt också för nybörjare inom stiglöpning. Rutten är mycket varierande med fina stigar, stiglös terräng och ståtliga berg.
Rutten går upp via Finby klint där du hittar en av Pargas finaste utsiktsplatser. En mycket intressant och varierande rutt som erbjuder utmaningar också åt erfarna stiglöpare.

Loppet organiseras i samarbete med

Scroll to Top