SaaristoTrail 2023 går av stapeln lördagen den 26.8

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

SaaristoTrail

Utmana dig själv i skärgårdsnaturen

SaaristoTrail är ett stiglöpningslopp för dig som älskar att springa på stigar i skogen!  Banan går i utmanande skärgårdsterräng där du belönas med en fantastisk utsikt och härliga naturupplevelser.

Det kortare loppet lämpar sig för alla typer av löpare, också sådana som vill testa trailllöpning, medan de längre banorna innehåller ordentliga höjdskillnader och utmanande terräng.

7 km

En lämplig utmanade rutt också för nybörjare inom stiglöpning. Rutten är mycket varierande med fina stigar snabblöpta partier på spånbana samt några större stigningar upp på fina berg.

14 km

Början samma som på 7 km banan, efter ca 3 km vänder den sen ut på det mera krävande området vid svinöbergen. På den bakre delen av banan löper du vid stränder och uppför branta berg. Största backen är nästan 1 km lång och har en stigning på 68 m när den startar nere vid havet och slutar uppe på svinöberget som är ett av Pargas högsta berg. På toppen belönas du med saft/vatten och en fantastisk utsikt. Banan har en totalstigning på ca 550 m.

21 km

Början till en stor del samma som 14 km. Slutet av banan går sedan efter att man passerat tävlingscentret mot Finby klint på fina små stigar. Här skall löparna vara uppmärksamma när man passerar en väg på två ställen. Banan har en totalstigning på ca. 850 m och är säkert en av Finlands tuffaste halvmaraton.

Loppet organiseras i samarbete med

Rulla till toppen