Kilpailuohjeet

1. Saapuminen ja pysäköinti

Kilpailukeskus sijaitsee Finbyn hiihtostadionilla, Finbyntie 87, 21600 Parainen. Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä on parkkipaikkoja rajoitetusti ja kehotamme kaikki joilla on mahdollisuus tulemaan jalan tai pyörällä. Jos tulette autolla suosittelemme kimppakyytiä. Paikoitusalueella pitää pysäköintiohjaajien ohjeet seurata.

HUOM! Archipelagia golfin paikoitusalueella pysäköiminen ei ole sallittua koska sielläkin on rajoitetusti pysäköintitilaa.

Jos haluat peseytymismahdollisuuksia

Pesytymismahdollisuudet ja pukuhuoneet löytyvät Archipelagia golfin tiloista kilpailualueen vierestä.
Opastus kilpailualueelle Saaristotieltä (tie 180).

2. Vakuutus

Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailunjärjestäjällä on tapahtuman vastuuvakuutus, mutta järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Kilpailijoille suositellaan omaa urheilu- tai tapaturmavakuutusta, joka kattaa maastokilpailuihin osallistumisen.

3. Kilpailumateriaalin nouto

Osanottajakohtainen kilpailumateriaali luovutetaan kisatoimistossa Finbyn hiihtostadionilla. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat kävellä suoraan tiskille (fast-line) noutamaan numerolaput. Vastaanottamalla kilpailumateriaalin osanottaja sitoutuu noudattamaan järjestäjien ohjeita, kilpailun sääntöjä ja henkeä. Materiaalin voi noutaa myös kaverille.

Materiaaliin kuuluu

–          Numerolappu ja 4 kpl hakaneuloja

–          Lounaskuponki

–          Mahdollinen materiaali yhteistyökumppaneilta

Jos joudut perumaan oman juoksusi, voit siirtää osanoton ensi vuoteen lääkärintodistuksella tai hankkia tilallesi toisen juoksijan.

Kisatori

Kilpailukeskuksessa on yhteistyökumppanien myynti- ja esittelypisteitä, joissa voi täydentää kisa- ja muita varusteita.

4. Kilpailuvarusteet

Pakolliset varusteet

Numerolappu. Numero on sijoitettava rintaan, sillä se sisältä ajanottosirun. Muihin paikkoihin numerolapun kiinnittäneille juoksijoille ei saada aikaa eikä nimi näy tulosluettelossa.

Suositeltavat varusteet

Juomapullo tai juomareppu.

Energiaa, esim. energiageeliä tai muuta helposti sulavaa. Kisareitin kiertäminen vie polkujuoksukokemuksesta riippuen 30-50% ajallisesti kauemmin kuin vastaava matka maantiellä. Vähemmän maastossa juosseiden kannattaa varautua lähes kaksinkertaiseen aikaan. Muista tuoda esim tyhjät geelikuoret mukanasi lähimpään juomapisteeseen tai vaihtoehtoisesti maaliin mukanasi, järjestäjät toivovat että luontoon ei jäisi yhtään roskaa. Suosittelemme että käytetään geelipulloja, jolloin pakkauksia ei tarvitse viedä reitille ollenkaan.

Maastolenkkarit. Reitin pystyy juoksemaan tavallisilla lenkkareilla, mutta matkan varrella on kivikkoa, juuria ja märkiä paikkoja, joissa polkujuoksuun tarkoitetut jalkineet ovat suosiltetavat. Tämä koskee varsinkin 21 km reittiä.

5. Ennen lähtöä

Kiinnitä kilpanumero rintaan. Se on edellytys tuloksen saamiselle, sillä ajanottosiru on numerolapussa ja sen täytyy olla oikeassa kohdassa. Numerolappua ei saa taittaa.

6. Kilpailun aikana

Aikataulu ja reitti

Lasten juoksu (1km) alkaa kello 10.00 ja muut sarjat kello 10.30. Reitti on viitoitettu koko matkalta puna-valkoisilla muovinauhoilla joka näyttää tältä:

Viitoitus

Paroc nauha

Malliviitoitus on nähtävillä kilpailukeskuksessa.. Roikkuvia viitoitusnauhoja näkyy aina vähintään kaksi kerrallaan. Risteyksissä on yhtenäinen nauha, joka sulkee väärät polut. Reitillä on myös oleellisimmissa paikoissa nuolikylttejä osoittamassa oikeaa suuntaa. Kohdissa missä käännytään pienemmille poluille tai muita vastaavia kohtia, merkitään myös maahan merkintäspraylla. Kilpailijan on noudettava merkittyä reittiä. Kilpailun järjestäjä voi hylätä reittiä noudattamatta jättäneen kilpailijan, mikäli reitiltä poistuminen on tahallista.

Isoimpien polkujen risteyksissä ja maastollisesti haastavissa kohdissa on toimitsijoita opastamassa osanottajia.

Ensiapu

Kilpailureitti on maastopohjaltaan ja profiililtaan vaativa, mikä matkan aiheuttaman väsymykseen yhdistettynä altistaa loukkaantumiselle. Ensiapua on tarjolla kaikilla juomapisteillä. Lisäksi reitin varrella olevilla toimitsijoilla on kevyt EA-varustus pienten naarmujen paikkaamiseen ja kylmäpusseja nyrjähdyksiin. Ensiaputiimin puhelinnumero on 040 737 0968.

Jos tarvitset ensiapua:

–          Pienet haavat tms.: pyydä seuraavalta reittitoimitsijalta tai EA-pisteeltä apua puhdistamiseen ja sitomiseen.

–          Nyrjähdys: Koho ja kompressio. Jos läheltä löytyy kylmää vettä jäähdytä siinä. Jos tarpeen, pyydä apua kuten edellä.

–          Jos vamma estää liikkumisen: Pyydä muita kilpailijoita jäämään avuksesi ja ilmoittamaan seuraavalle reittitoimitsijalle. Reittitoimitsija hälyttää apua EA-pisteeltä tai avustaa kuljetusta varten

Jos toinen osanottaja tarvitsee apua, on pakollista auttaa häntä. Se on tärkeämpää kuin oma kilpailusuorituksesi. Osanottaja joka ei auta loukkaantunutta osanottajaa voidaan hylätä kilpailun järjestäjien toimesta.

Juoma

Kisareitillä on viisi juomapistettä: 5 km, 9 km, 13 km, 17 km + maali. Juomana on mehu ja vettä.

Keskeyttäminen

Kiireettömissä keskeyttämistapauksissa on ilmoiduttava juoma- tai ensiapupisteeseen, josta saa ohjeet kuinka palata kilpailukeskukseen. Ilmoita aina keskeyttämisestä maalissa tai kisatoimistossa. Näin vältytään turhilta etsinnöiltä.

Kilpailun dokumentaatio ja seuranta

Kisatoimisto raportoi kisan aikana Facebookissa ja Instagramissa. Kilpailusta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, joka kuuluu osanottomaksuun. Ilmoittautuessaan kilpailuun osanottaja hyväksyy, että kilpailusta otettuja kuvia ja videoita, joissa kilpailija saattaa esiintyä tunnistettavana julkaistaan kilpailun aikana tai jälkeen tiedotusvälineissä, sosiaalisessa mediassa tai järjestäjien kotisivuilla. Kilpailun järjestäjillä ja yhteistyökumppaneilla on oikeus käyttää materiaalia kuvamarkkinointitarkoituksiin.

Osanottajien ja yleisön ottamia kuvia ja videoita voi linkittää kisan facebook-sivulle, josta ne jaetaan kaikkien näkyville. Sosiaalisessa mediassa käytössä on tunnus #saaristotrail.

7. Kilpailun jälkeen

Maalintulo

Maalissa on juomana mehua ja vettä. Tulostaulu löytyy kioskin vieressä olevalta infotaululta.

Ruokailu

Osanottomaksu sisältää kevyen välipalan. Ruoka tarjoillaan kisa-alueella. Tämän lisäksi alueella on myytävänä kahvia, leivonnaisia, pikkusuolaista, lettuja ym.

Palkintojenjako

12.30 (7 km ja 14 km) ja 13.30 (21 km)

Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysellä kisakansliasta tai jälkeenpäin sähköpostilla järjestäjiltä, saaristotrail@gmail.com.

Scroll to Top